Het opleveringsniveau van de te verhuren etages of delen hiervan in onze gebouwen treft u hieronder.

1. Voorzieningen en opleveringsniveau kantoorruimte

De oplevering van het gehuurde zal geschieden in de huidige, reeds gerenoveerde, staat. De kantoorruimte is onder meer voorzien van:

 • Luchtbehandeling met topkoeling;
 • Centrale verwarmingsinstallatie met individueel regelbare thermostaatkranen;
 • Kabelgoten met snelle datatransmissie, i.c. Cat 5E, eventueel up te dragen naar Cat 6;
 • Bestaand projecttapijt;
 • Luxe sanitaire voorzieningen op de verdieping;
 • Fraaie entreepartij op de begane grond.

2. Opleveringsniveau

Verhuurder zal zorgen voor een turn-key oplevering en zal onder meer de volgende werkzaamheden uitvoeren:

A. Inbouwpakket

De huidige ruimte zal casco gemaakt worden. Het bestaande tapijt, het oude plafond en de wanden worden verwijderd. Hierna verzorgt verhuurder een turn-key inbouwpakket:

 • In overleg wordt conform de wensen van huurder een nieuwe indeling gerealiseerd. Op basis van de wensen zal verhuurder zorgen voor indelingstekeningen van Autocad of dwg. Hierbij zullen alle gewenste ruimtes worden ingepast. Tot deze ruimtes behoren:
  – goed geïsoleerde spreekkamers;
  – ruime vergaderruimtes;
  – ruime en functionele kantoorkamers;
  – diverse goed geïsoleerde belcellen;
  – een goed geoutilleerde keukenruimte;
  – een serverruimte;
  – een receptie- en ontvangstruimte;
  – opslag- en archiefruimte.;
 • De realisatie van de ruimtes zal geschieden middels wanden van enerzijds gips. Deze wanden bestaan uit gips, metal stud en isolatie. In de gang scheidende wand komen kozijnen met deuren. Hierna worden de wanden wit geschilderd. Boven de nieuw gerealiseerde wanden zal geperste isolatie worden aangebracht, waardoor de geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt. De gipswanden zullen in ieder geval tot het bouwkundig plafond worden dichtgezet, zodat de maximale geluidsisolatie gerealiseerd wordt.
 • Anderzijds zullen de wanden bestaan uit glaspanelen. Daarbij zijn er twee opties mogelijk:
  1. Bij de eerste optie worden er houten kozijnen met stijlen gemaakt, waartussen glaspanelen over de volle breedte worden aangebracht. De breedte per glaspaneel hangt af van de te overbruggen afstand en ligt tussen de 80 centimeter en één meter. De hoogte van het kozijn is 2 meter 31, hetgeen ook geldt voor de massieve houten deur. De houten kozijnen worden geschilderd in de kleur wit of antraciet. Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, wordt bij deze optie geen glazen deur aangeboden. Boven het houten kozijn komt een passtuk, dat loopt tot en met het systeemplafond, dat aanvangt op 2 meter 70. Impressies van deze optie zijn hieronder weergegeven. De db-waarde van deze optie met glaspanelen ligt tussen 34 en 36 dB.
  2. De tweede optie voorziet in nieuwe glaspanelen over de volledige breedte en hoogte tot en met 2 meter 70. De glaspanelen zijn ingeklemd door aluminium profielen in de kleur antraciet of zwart. Bij de deuren kan gekozen worden voor massief houten deuren of voor glazen deuren. Bij laatstgenoemde variant bestaat er meer risico van geluidslekken. De db-waarde bij deze optie met glaspanelen ligt rond 33 dB.
 • Het bestaande tapijt wordt verwijderd. De huidige vloerbedekking wordt vervangen door nieuw projecttapijt middels tapijttegels van Desso Dessert. Dit is tapijt van goede kwaliteit, slijtvastheid en dikte. In de gangzone en bij de keukenruimte komt nieuw PVC, welke in stroken gelegd wordt. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt eerst de ondervloer geëgaliseerd. Huurder kan binnen de prijsranges van Desso Dessert [€ 26,00 per m1] en PVC [€ 35,00 per m1] zelf de keuzes voor het projecttapijt en/of PVC maken.
 • De kolommen en muren worden geschilderd in de kleur wit. Indien huurder één of maximaal vier muren in een andere kleur geschilderd wenst te zien, is dit zonder meerkosten mogelijk. Ook de nieuw te plaatsen kozijnen en de deuren zullen wit geschilderd worden.
 • Verhuurder zal zorgen voor een toegangscontrole op de deuren van de begane grond en de parkeergarage. Huurder ontvangt hetzelfde aantal druppels als er medewerk(st)ets zijn. Indien huurder meer druppels wenst, vormt dit een meerprijs van € 17,50 per toegangscontroledruppel. Indien huurder ook op de toegangsdeuren van de etage een toegangscontrole wenst, zal verhuurder voor 50% in deze investering participeren.

B. Nieuw systeemplafond met nieuwe verlichting en luchtroosters

In het gehuurde zal een nieuw systeemplafond inclusief nieuwe verlichting en luchtroosters geïnstalleerd worden:

 • Het bestaande systeemplafond wordt verwijderd. Hierna wordt een nieuw raster met kantlijnen en bandraster geïnstalleerd. In dit nieuwe raster komen nieuwe witte plafondtegels met een afmeting van 60 bij 120 centimeter van het merk OWA Symphonica met een goede geluidsabsorptie.
 • De huidige oude verlichtingsarmaturen zijn vervangen. In het nieuwe plafond worden nieuwe energiezuinige LED-panelen in kleur 4.000 Kelvin geïnstalleerd. De armaturen hebben een lichtsterkte > 450 lux, zijn beeldscherm-, ARBO-vriendelijk en hebben een afmeting van 60 bij 60 cm. De energieklasse is A+. De armaturen worden geschakeld middels bewegingssensoren, zodat de verlichting na 30 minuten zonder beweging automatisch uitgaat.
 • In het nieuwe plafond worden nieuwe wervelroosters geïnstalleerd, die zorgen voor een goede luchtverdeling en op de bestaande luchtbehandelingsinstallatie aangesloten zijn. Hierdoor worden situaties met te weinig lucht of te veel lucht (tocht) zoveel mogelijk voorkomen. Er is sprake van een systeem van luchtbehandeling met topkoeling, waarmee de kantoorruimtes circa 4 tot 5 graden gekoeld worden ten opzichte van de buitentemperatuur.

C. Keuken en entree met sanitaire groepen

Tenslotte zal huurder beschikken over een goed geoutilleerde keuken, luxe sanitaire groepen en een representatieve entree op de etages.

 • Er wordt in de ruimte naast de kern een nieuwe keuken, bestaande uit 4 boven- en onderkastjes van het gerenommeerde merk Bruynzeel in de kleur hoogglans wit geplaatst. Op de plaats van één onderkastje wordt een vaatwasser geïnstalleerd. Boven de onderkastjes komt een zwart aanrechtblad en een spatstuk, bestaande uit luxe, witte facettegels van 20 bij 30 centimeter. Indien huurder zelf een keuken wenst aan te schaffen, is dit mogelijk. In dat geval ontvangt hij een minderprijs van € 3.000,00, exclusief 21% BTW. Huurder dient in dat geval ook zelf te zorgen voor de aansluitingen van het water en de elektra.
 • Het gedeelte vanuit de liften tot aan de entreedeuren op de etage zal worden voorzien van nieuwe PVC-stroken in visgraatmodel.
 • Verhuurder zal voor huurder een intercomsysteem installeren. De plaats hiervan wordt in overleg met huurder bepaald. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden bij een nog te realiseren receptieruimte of direct na de entree van het gehuurde.
 • Er vindt een upgrade van de bestaande toiletgroepen plaats, waarbij de oude toiletpotten vervangen worden door nieuwe exemplaren van Sphinx en Villeroy & Boch. De wanden worden voorzien van nieuwe, gladde, witte tegels van 20 bij 25 centimeter. De vloeren worden voorzien van nieuwe tegels in de kleur antraciet van 20 bij 20 centimeter.

3. CAT6-bekabeling, glasvezel, patchkast en koeling serverruimte

Het gehuurde is uitgerust met kabelgoten, die aan de binnengevel boven de gevelbekleding zijn geplaatst. In het gehuurde bevindt zich CAT5E bekabeling. Huurder kan voor een eigen abonnement kiezen of kan het glasvezel door de erkende ICT-specialist Redhead Technology laten lopen. In de huidige kabelgoten krijgt huurder de optie om per strekkende meter 1 WCD [wandcontactdoos] en 1 datapunt te realiseren. Mochten aanvullende data of elektrapunten gewenst zijn, dan brengt dit meerwerk met zich mee. De installatie van de glasvezel is voor rekening en risico van huurder. Hetzelfde geldt voor een eventuele upgrade naar CAT6.

Huurder zal een tekening produceren, waarop per ruimte de data-aansluitingen en stroompunten ingetekend zijn. Er zal uitsluitend met de huidige kabelgoten vanuit de gevel gewerkt worden. Indien huurder ook vloerpotten in het midden van de ruimtes wenst en hiervoor sleuven moeten worden gemaakt, zal dit meerwerk met zich meebrengen. In dat geval is huurder hiervoor meerkosten verschuldigd, bestaande uit de kosten van het extra boorwerk en de additionele ICT-werkzaamheden. Op de etage wordt een patchruimte geïnstalleerd. Het patchpaneel is onderdeel van het standaard opleverniveau. Mocht huurder een serverruimte met patchkast en airco wensen, dan vormt dit meerwerk.

4. Wederoplevering

De wederoplevering zal door huurder plaatsvinden in de staat, waarin het object zich op dat moment bevindt. Hieronder wordt verstaan dat bij de wederoplevering het alsdan aanwezige inbouwpakket door huurder niet zal worden verwijderd. Het object zal ontdaan van meubilaire zaken en bezemschoon worden opgeleverd.